Cea mai scumpă calitate a vieții! La Cluj, un apartament renovabil de 2 camere, de 45 mp, costă în jur de 100 000 de euro

Indicele imobiliare.ro indica, în luna decembrie a anului trecut, un preț mediu/mp, pentru apartamentele scoase la vânzare în Cluj-Napoca, de 2 105 euro. În cartierul Gheorgheni, potrivit compariimobiliare.ro, prețul mediu, la zi, este de 2 300 de euro/mp.

Potrivit declarațiilor aleșilor locali, clujenii au parte de o calitate excepțională a vieții, comparabilă sau chiar mai bună decât cea din marile metropole ale lumii. „Calitatea vieții” a ajuns însă atât de scumpă, încât cu peste 2000 de euro/mp nu ai parte de câțiva metri pătrați locuibili fără renovare!

Cu 99 000 de euro puteți cumpăra, de pildă, la Cluj, într-un cartier cu ștaif, Gheorgheni, un apartament de 2 camere, de 45 mp, semidecomandat. Apartamentul necesită renovare integrală, renovare mai dificilă și, posibil, mai costisitoare față de finisarea unui apartament achiziționat la stadiul de semifinisat, pentru că sunt necesare lucrări suplimentare de îndepărtare a vechilor finisaje.

Potrivit anunțului, apartamentul este poziționat la etajul 3, într-un bloc cu 4 etaje. E situat într-o zonă bună a cartierului - Unirii, retras de la strada principală. Are un balcon de 5 mp, hol, bucătărie, o cameră de trecere, un dormitor și o baie. Actele sunt la zi, iar achiziția se poate face și prin credit bancar.

Pentru un credit imobiliar-ipotecar contractat pentru 360 de luni (30 de ani), ați avea de achitat o rată lunară de aproape 500 de euro, ajungând la o sumă totală de plată, incluzând dobânda, undeva în jurul sumei de 175 000 de euro. Dacă mai adăugați 25 000 de euro pentru renovări, mobilier și instalații, ajungeți la circa 200 000 de euro.

Vi se pare scump? Trebuie doar  să vedeți potențialul investițional al încăperilor de mai jos. La anul vor fi, cel mai probabil, și mai scumpe! La Cluj, calitatea vieții costă.

Adauga comentariu