Cea mai scumpă „calitate a vieții”! O garsonieră a ajuns să coste la Cluj peste 70 000 de euro

La Cluj, criza epidemiologică nu a indus o criză și în piața imobiliară, din contra! După încetarea stării de urgență din primăvara anului trecut, proprietățile au continuat să se scumpească (și să se vândă), într-un ritm mai nebun decât înainte de pandemie. Așa se face că acum o garsonieră la Cluj-Napoca a ajuns să coste cât un apartament de 2-3 camere, în urmă cu câțiva ani.

Creșterea nebună a prețurilor este, deocamdată, rezultatul jocului dintre cerere și ofertă, nu doar al lăcomiei proprietarilor. Fiindcă în Cluj sunt multe categorii de oameni cu bani, dornici să își investească veniturile în imobiliare (IT-iști, profesori universitari, medici, notari, avocați, oameni de afaceri ș.a.), are cine plăti prețurile piperate. Așa că, în ultima perioadă, o dată la câteva luni, proprietarii au mai săltat prețurile cu încă câteva mii de euro.

O simplă căutare pe site-ul compariimobiliare.ro ne dă următoarele rezultate:

O garsonieră, e drept, spațioasă (de 38 mp), în zona „Plopilor vechi”, este scoasă la mezat pentru 92 000 de euro:

În Mănăștur, în zona „Piața Flora”, o garsonieră la fel de încăpătoare (37 mp) costă 80 000 de euro:

O altă garsonieră, din Mănăștur, de 31 mp, se vinde cu 74 000 de euro:

O garsonieră de 28 mp, pe strada Bucegi din Mănăștur, costă 70 000 de euro:

În Mărăști, zona Fabricii, o garsonieră/studio se vinde cu 80 000 de euro, bani cu care în alte orașe pot fi achiziționate 2-4 camere:

O garsonieră clasică, de 28 mp, renovată, situată în zona Hotel Paradis, Mărăști, costă 79 000 de euro:

În Gheorgheni, în zona străzii Aurel Suciu, o garsonieră de 28 mp, renovată, a ajuns la prețul de 73 900 de euro:

O garsonieră de 28 mp, tot din Gheorgheni, situată la ultimul etaj (10) se vinde cu 70 000 de euro:

În Gruia, un cartier mai slab cotat din punct de vedere imobiliar, o garsonieră de 31 mp costă 70 000 de euro:

Pentru o garsonieră/studio situată mai aproape de buricul târgului, pe strada Horea, în zona Ambulanței, proprietarul cere 69 900 de euro, chiar dacă locuința are numai 24 mp și este situată la ultimul etaj:

Garsonierele de mai sus apar pe prima pagină a site-ului de vânzări imobiliare, după criteriul „descrescător după preț”. Nu sunt, așadar, cele mai ieftine proprietăți scoase la mezat, ci cele mai scumpe. În Cluj însă cele mai piperate oferte dau trendul pieței, trăgând toate celelalte prețuri după ele. Acesta este viitorul în orașul în care trăim cea mai scumpă „calitate a vieții”.

Adauga comentariu