Celulita, o problemă pentru 8 din 10 femei

Celulita a devenit o problema tot mai des intalnita la majoritatea femeilor. Desi este fiziologica, intr-o oarecare masura, scapata de sub control, ajunge sa se transforme in mai mult decat un disconfort estetic. Devine o problema medicala.

Medicul dermatolog Anca Pop ne ajuta cu o serie de informatii despre celulita.

Celulita este un proces anormal de stocare a grăsimilor, care apare în urma unui dezechilibru hormonal sau a alimentației excesive.

„Celulele adipoase cresc in dimensiuni si pot sa ajunga la un volum de peste 60 de ori mai mare, comprima vasele din jur, incetinindu-se astfel microcirculatia sangvina, si se produce si o retentie de lichid intre celule.Tesutul celular subcutanat se inflameaza si apare acel aspect atat de cunoscut, de coaja de portocala”, precizeaza medicul dermatolog.

Din punct de vedere medical, celulita este lipodistrofie localizata, o degenerescenta a tesutului adipos.

„Celulita are mai multe faze de evolutie, in functie de stilul de viata al fiecarui pacient. Cam 8 din 10 femei au un anumit grad de celulita, femeile fiind mult mai predispuse la celulita”, atentioneaza medicul.

Celulita se regaseste mai ales pe zona soldurilor, pe fese, pe abdomen, iar la barbati se localizeaza cu preponderenta pe abdomen.

Din fericire, o alimentatie sanatoasa si practicarea anumitor sporturi reduc vizibil celulita, insa, in cele mai multe cazuri, e nevoie de interventia dermatologului, printr-o serie de proceduri. 

 

 

Adauga comentariu