Cimitirul luxuriant Mănăștur, locul cu multă verdeață unde monumentele funerare pot fi fatale

Săptămâna trecută, un vârstnic și-a găsit sfârșitul în Cimitirul Mănăștur, urcând pe versantul dealului, printre cruci, pentru a ajunge la mormântul soției sale. S-a agățat de un monument funerar, care a căzut și i-a zdrobit piciorul. În iarba înaltă, necosită de mult, a fost nevoie ca polițiștii și jandarmii să perieze cimitirul, pentru a-l găsi pe bătrân, într-un final, fără viață.

Pentru mai multe detalii, citiți și:

Detalii cutremurătoare despre moartea clujeanului care și-a găsit sfârșitul în Cimitirul Mănăștur, lângă mormântul soției sale, strivit de un monument funerar

Ziar de Cluj a fost astăzi în acest cimitir, unde am găsit mai multe pietre funerare căzute, semn că accidentul de săptămâna trecută nu a fost un eveniment singular, pericolul planând în continuare asupra vizitatorilor locului de veci:

Vizitatorii cimitirului sunt avertizați asupra pericolului de accidentare, fiind îndemnați să nu se sprijine de cruci. Oamenii nu țin seama însă întotdeauna de afișele rupte și spălăcite de pe foile A4 trase studențește în folie:

Dacă nu ții cont de scrisul șters de pe afișe și te sprijini de-o cruce care se desprinde de pe soclu și cade peste tine, în iarba de un metru și jumătate sunt șanse să fii găsit doar când cimitirul îți devine și ție loc de veci:

Cât de bine este îngrijit acest cimitir vedem chiar de la intrare. În Clujul care le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții, vizitarea rudelor decedate se face intrând pe scări degradate, datând, cel mai probabil, din Epoca de Aur:

Sau pe drumuri desfundate de pământ:

Aveți mare grijă când vizitați cimitirele Clujului! Cel mai ”smart” e să rămâneți pe aleile principale, să nu vă atingeți de monumentele funerare. În orașul care s-a gonflat mai mult prin bule de PR politic, dacă nu îți păzești singur viața „de calitate”, nu ți-o păzește nimeni!

Adauga comentariu