Claudiu Turcuș: „E mult mai grav ce s-a întâmplat la Piatra Neamț decât la Colectiv”

Clujeanul Claudiu Turcuș a publicat o postare în care face o scurtă analiză a celor două tragedii: cea de la Colectiv și cea de la Spitalul Județean Piatra Neamț:
`Unde este societatea civilă care a protestat vehement după Colectiv?
Unde este umbrela "corupţia ucide"?
Unde este Preşedintele ţării? Unde este Ludovic Orban? Sau "să nu politizăm o tragedie"?
Nu, nu suntem toţi responsabili că nu se alocă 10% din PIB Sănătaţii. Nu, nu este o vină diseminată. Responsabilul direct este guvernul, conducerea ţării. Asumarea trebuie să fie integrală şi urgentă prin demisie.
E mult mai grav ce s-a întâmplat la Piatra Neamț decât la Colectiv. Acolo erau nişte interese private, lipsa avizelor de la ISU, aranjamente meschine cu scopul de a face bani mai mulţi. Dar când ia foc un spital, e ameninţată siguranţa naţională, e dovada că statul a ajuns în colaps, că a fost slăbit într-atât încât nici măcar un spital judeţean nu mai garantează viaţa.
Situaţia aceasta este un caz de manual despre dubla măsură. Toţi deontologii şi apărătorii democraţiei tac sau dezvoltă efuziuni de genul "nu politizăm tragedia". Eu nu am susţinut niciodată PSD, dar inchipuiti-vă daca era Dancilă sau Ciolacu premier! S-ar fi dezlănţuit fibra morală a intelectualilor mediatici, s-ar fi făcut petiţii, s-ar fi protestat vehement contra ciumei roşii.
Este uluitor cât de ipocrită şi, în fond, coruptă este această societate civilă care şi-a făcut din anticorupţie o religie de conjunctură”, arată Claudiu Turcuș pe Facebook. 

Adauga comentariu