Clujul rămâne între cele patru județe aflate în scenariul roșu. Cu varianta ”omicron” bătând la ușă, parangheliile lui Boc în oraș continuă fără ca măsurile de protecție să fie respectate

Pentru a înțelege de ce primarul Emil Boc ar merita un denunț pentru zădărnicirea combaterii bolii,

CITEȘTE: Ca de obicei, unde apare ”constituționalistul” Emil Boc, legea se suspendă. S-a inaugurat Târgul de Crăciun cu partcipanții purtând mască facultativ. Poliția locală e ocupată cu bătutul cerșetorilor. Cea ”națională” ce păzește?

De altfel este interesant cum de, în Brașov, de exemplu, după ce au apărut în spațiul public imagini cu nerespectarea condițiilor legale pe timp de pandemie la Târgul de Crăciun, poliția s-a autosesizat și a început să-i caute pe responsabili, dar în Cluj-Napoca doarme în bocăncei.

Important este să știm faptul că un oraș și trei comune din Cluj au unele dintre cele mai mari rate ale incidenței din țară și că doar patru județe mai erau sâmbătă în scenariul roșu, acestea fiind Arad, Bihor, Brașov și Cluj.

Municipiul Gherla a înregistrat o rată a incidenței de 4,71 de cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile, fiind în „top 10” orașe cu rate mari ale incidenței din România. Incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la mia de locuitori doar în oraşul Curtici din judeţul Arad, în creştere faţă de ziua precedentă, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti - 237, şi în judeţele Galaţi - 135, Cluj - 105 şi Braşov -100. Cele mai puţine cazuri noi de COVID-19 au fost în judeţele Gorj - 5, Ialomiţa - 5, Tulcea - 8.

Și, tot important este să știm că la Târgul de Crăciun din Piața Unirii purtatul măștii este facultativ, iar Federația Română de Tenis a anunțat că spectatorii vor beneficia de intrare liberă în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, duminică, 28 noiembrie, în ziua a doua a întâlnirii de Cupa Davis dintre România și Peru.

În mod cert accesul va fi permis doar pe baza certificatului verde COVID-19, potrivit noilor reglementări ale autorităților, care au intrat în vigoarea în noaptea de vineri spre sâmbătă. Se va verifica până nu va mai rămâne covid peste covid, ca de obicei.


Adauga comentariu