Continuă să crească rata de infectare în Cluj-Napoca! Azi avem o rată de infectare de 11,24 cazuri la mia de locuitori. MULȚUMIM, EMIL BOC, NE-AM LUAT RAȚIA DE TULPINĂ LA UNTOLD!

Cluj-Napoca, atinge record după record: azi a ajuns la cel mai ridicat nivel de la izbucnirea pandemiei până în prezent

Azi avem o incidență a cazurilor depistate pozitiv de 11,24 la mia de locuitori, în creștere față de 11,03 la mie, cât a fost raportat ieri. Este cea mai ridicată rată de infectare înregistrată de la izbucnirea pandemiei până acum. Rata de infectare calculată la nivel de județ, la rândul său printre cele mai ridicate din țară, e azi de 8,91 cazuri la mia de locuitori.

Sunt aproape 3.800 de cazuri de infectare active în Cluj-Napoca (depistate în ultimele două săptămâni), din totalul de peste 6.700 de cazuri înregistrate în județ.

În 8 octombrie, rata de infectare din Cluj-Napoca era de 9,11 cazuri la mie. Rezultă că avem, într-o singură săptămână, o creștere de două procente a cazurilor de infectare.

Ne-au prins extrem de bine parangheliile din vară-toamnă. Ne va prinde perfect și ”Cluj never sleep”, paranghelia în pregătire a municipalității clujene.

Rata infectărilor a crescut și în Gherla, de la 10,94 ieri la 11,51 astăzi, iar în Turda se apropie de 5 - 4,90 la mie, cu 271 de cazuri.

În Turda s-a raportat existența unui focar de COVID-19, fiind vorba despre Spitalul Municipal Turda, unde sunt infectați 5 pacienți și 5 medici, conform prefectului Tasnádi Szilard.

Cele mai multe cazuri la mia de locuitori în județul Cluj sunt în Dăbâca, unde rata de infectare a ajuns la 16,83.

Zeci de decese în Cluj din cauza coronavirusului doar în ultima săptămână, în condițiile în care în județ, și în reședința Cluj-Napoca, sunt înregistrate recorduri de infectare.

  • Doar în ultima săptămână numărul deceselor cauzate de coronavirus la Cluj ajunge la 59, adică în medie aproape nouă decese în fiecare zi. Secțiile de terapie intensivă pentru pacienții aflați în stare critică sunt ocupate, numărul ajunge azi la un record pentru ultima perioadă, 79 de persoane la ATI, și alți 654 pacienți infectați se află în secțiile spitalelor.
  • Până acum coronavirusul a făcut 1.242 de victime la Cluj. Doar de ieri până azi au decedat la Cluj șase persoane infectate, iar în această jumătate din luna octombrie numărul deceselor a ajuns la 106.

Adauga comentariu