Fostul administrator al Leoni România vrea dreptate de la un mort. Întâmplător este colegul nostru Răzvan Creţu!

Colegul nostru, jurnalistul Răzvan Creţu, a semnat în anul 2020 câteva articole în care apare numele de Hossu Delia Gianina, pe atunci administratorul Leoni România. Pentru că nu a fost de acord cu cele relatate în presă,  aceasta a dat în judecată jurnalistul respectiv, un alt jurnalist, dar şi publicaţia. Între timp jurnalistul de la Arad, Răzvan Creţu, a decedat, însă Hossu Delia Gianina vrea să câştige cu orice preţ, altfel nu se explică de ce nu a renunţat la proces şi de ce cheamă în judecată noi nume, printre care şi un minor în vârstă de şapte ani şi pe soţia jurnalistului. Specificăm că cei doi sunt chemaţi în calitate de pârâţi.

„Faţă de decesul pârâtului Răzvan Creţu Dorin, invederăm instanţei ca solicităm introducerea moştenitorilor acestuia în proces”, se arată în citaţia primită de cei doi.

Tot acolo scrie că Hossu Delia Gianina nu are pretenţii financiare faţă de moştenitorii defunctului Răzvan Creţu. La un alt termen, însă, avocata reclamantei a întocmit o notă de şedinţă în care introduce şi alt nume în proces, dar vorbeşte şi despre depturile de autor, care nici nu pot fi puse în discuţie în cazul unui jurnalist angajat cu contract de muncă. Doamna respectivă hărţuieşte moştenitorii în continuare şi vrea să îi oblige ca ei să solicite retragerea articolelor.

„pentru articolele publicate pe cele două site-uri reclamate, defunctul Creţu Răzvan deţine drepturi de autor” se arată în nota respectivă:

 

Pentru drepturile de autor transmise către moştenirori, acestea se exercită pentru o perioadă de 70 de ani după decesul atutorului:

Colegul nostru Răzvan Creţu nu a fost nici cântăreţ şi nici scriitor să rămână, în urma lui, moştenitorilor drepturi de autor, drept urmare, reclamanta nu face decât să continue un proces prin care doreşte cu orice preţ să târască prin tribunale familia greu încercată şi mai ales un copil minor.

Reclamanta doreşte ca prin influenţa moştenitorilor să fie retrase articolele semnate de un redactor decedat:

 

 

 

Adauga comentariu