Imagini impresionante dintr-o intervenţie SMURD la o pacientă nevaccinată, cu o formă gravă de COVID: „Nu mai am aer!”

Intervenţia SMURD în cazul unei clujence în vârstă, nevaccinate, care nu mâncase de o săptămână şi avea dificultăţi în a respira a fost filmată şi postată pe o reţea de socializare:

Paul Oargă, medic rezident pe SMURD, a postat pe YouTube o intervenţie la o pacientă în vârstă, care a solicitat ambulanţa, după ce în urmă cu o zi fusese testată pozitiv la Covid-19 de un echipaj de la Ambulanţă.

„Nu aţi vrut să mergeţi la spital cu colegii de la Ambulanţă?”, este întrebată doamna, a cărei stare de sănătate este vizibil deteriorată.

„Mi-au spus să sun la medicul de familie dacă situaţie se înrăutăţeşte”, răspunde femeia.

Clujeanca le spune medicilor SMURD că nu a mâncat de o săptămână, nu este vaccinată şi are dificultăţi în respiraţie de 3-4 zile. De asemenea, gustul i-a fost afectat: „Ce e dulce e prea dulce, ce e sărat e prea sărat, ce e acru e prea acru”, le-a spus ea medicilor, care au dus-o la ambulanţă.

Un moment greu de privit a fost cel în care pacientei i s-a pus masca CPAP pentru a creşte saturaţia de oxigen, care era undeva la circa 70%. În primele momente, femeii i-a fost greu să respire cu ajutorul măştii, a intrat în panică şi s-a plâns: „NU mai am aer”. Medicii i-au explicat că trebuie să încerce să respire cu ajutorul măştii şi lucrurile s-au îmbunătăţit, saturaţia de oxigen a ajuns, rapid, la peste 90%. 

„Una dintre problemele cu care ne confruntăm e lipsa locurilor din spital: secţia de Boli Infecţioase este aproape plină. Oboseala acumulată de personal, suplimentarea locurilor la Infecţioase, ATI şi alte secţii, combinate cu infrastructura destul de slabă în care ne desfăşurăm activitatea poate să ducă la o tragedie ca şi cea din Constanţa”, a concluzionat Paul Oargă, citat de adevarul.ro.

Adauga comentariu