Raed Arafat decide în continuare, după cum vor muşchii săi, cine trăieşte şi cine moare

Au trecut cinci ani de la tragedia de la #Colectiv. Câteva zeci de tineri ar fi putut fi salvaţi atunci, dacă un sinistru personaj nu dădea asigurări opiniei publice că totul este în regulă, că acei tineri sunt bine îngrijiţi într-un sistem sanitar perfect. Abia când numărul supravieţuitorilor morţi din cauza infecţiilor nosocomiale şi a incompetenţei statului român a început să egaleze numărul celor morţi în incendiu, sinistrul personaj care răspunde la numele Raed Arafat şi-a dat consimţământul ca aceştia să fie transferaţi şi trataţi în străinătate. Care străinătate îşi oferise deja ajutorul. Din păcate, pentru mulţi tineri a fost prea târziu. Un prea târziu pentru care nimeni nu răspunde.

Au trecut cinci ani, arogantul, incompetentul şi sinistrul personaj care răspunde la numele de Raed Arafat decide în continuare, după cum vor muşchii săi, cine trăieşte şi cine moare.

Fapt relevat de scrisoarea publică scrisă, practic pentru nimeni, că urechile Statului sunt surde, de către Narcis Hogea unul dintre părinţii care şi-au pierdut viitorul şi din cauza sinistrului personaj care răspunde la numele de Raed Arafat.

Măcar noi să auzim ce are de spus acest părinte:

“Salut, Alexandru,

De cinci ani cer reprezentanților statului român să facă dreptate în cazul Colectiv. De cinci ani urlu cu disperare în speranța  că vinovații de moartea voastră vor fi judecați și condamnați. Toată această luptă chinuitoare și epuizantă are un singur scop: să nu se mai repete povestea ta, dragul meu Alexandru.

Din păcate, până acum eforturile noastre au fost zadarnice.

O parte din tragedia ta se repetă astăzi, Alexandru. În prim plan, același personaj malefic, cocoțat de ani întregi pe piedestal de salvator: Raed Arafat. Știu, și noi îl vedeam așa cândva...

Un bărbat cu arsuri grave ajunge în Unitatea Funcțională de Arși din Iași. Aici medicii constată că starea lui necesită transferul de urgență într-un centru specializat în tratarea marilor arși din străinătate.

Familia a găsit ea loc la spitalul din Charleroi, Belgia. A găsit și banii necesari pentru a plăti avansul cerut de spital, dar pacientul nu a plecat încă. De ce? Pentru că marele Arafat nu a vrut.

Zilele trecute, un subaltern de-al lui Arafat de la DSU i-a spus soției pacientului că soțul ei "nu se află pe lista lor de priorități". Astăzi, Arafat și echipa lui au anulat zborul spre Belgia, pretextînd condiții meteo nefavorabile.

Da, Dadule, exact ca în cazul transferului tău. Atunci, în 5 noiembrie 2015, Arafat ne-a sunat să ne spună că nu te transferă deoarece este ceață la Viena și nu poate ateriza niciun avion pe aeroporturile de acolo. O mare minciună. Buletinele meteorologice din arhivele oficiale stau mărturie.

Știind că pentru un mare ars fiecare clipă contează, cum s-a văzut și la Colectiv, îl întreb aici pe marele “Zeus” Arafat: de ce nu a cerut Ministerului Apărării să pună la dispoziție un avion Spartan, în vederea transferului de astăzi? Este cunoscut de toată lumea că DSU are protocol cu Forțele Aeriene pentru aceste misiuni medicale umanitare, pe care militarii nu le-au refuzat niciodată.

Este poate prea puțin cunoscută mobilizarea exemplară a MAPN, de fiecare dată când le este solicitat suportul. Atunci când marele Arafat le cere, totuși, ajutorul (și își mai clădește și cu munca lor puțin statuia).

De asemenea vreau să-i întreb pe procurorii și judecătorii din România de ce Arafat nu răspunde niciodată pentru faptele sale penale? Nu sunt de ajuns morții din Apuseni, Siutghiol sau Colectiv?

Ai grija de tine, copil bun!

Te iubim!

Cu drag,

Tati”

Adauga comentariu