Teatrul Național Cluj-Napoca își reia spectacolele din 27 septembrie și anunță două premiere pentru luna octombrie

Teatrul Național Cluj-Napoca își reia spectacolele la finalul acestei luni, după o pauză de o jumătate de an, cauzată de măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Primul spectacol al stagiunii 2020/2021 se va juca pe 27 septembrie în Studio Euphorion: „Amalia respiră adânc” de Alina Nelega, în regia lui Tudor Lucanu, cu actriţa Anca Hanu.

În 30 septembrie, spectatorii o vor putea revedea pe actrița Elena Ivanca în Studio Euphorion în one-woman show-ul „Declarație”, o piesă ce a avut premiera în anul 2000, dar care merită savurată cel puțin o dată/ stagiune.

În luna octombrie, sunt programate o serie de spectacole din repertoriul mai vechi al TNC, pe care vi le recomandăm: „Chiritza în concert”, „Angajare de clovn”, „Cerere în căsătorie”, „Kean”, „Ubu în concert”. Și altele, pe care nu vi le recomandăm.

Luna octombrie aduce pe scenă și două spectacole în premieră, bazate pe romanul Demonii de F.M. Dostoievski: „Demonii. Începuturi” şi „Demonii. Spovedania lui Stavroghin”, în viziunea regizorului Tudor Lucanu.

Spectatorii vor avea posibilitatea să vadă premierele acestor spectacole atât pe scena mare a teatrului, cât şi online, în regim de live streaming.

Programul va include, de asemenea, și două spectacole în premieră create special pentru mediul online: „În oglindă” de Radu F. Alexandru, în regia Andreei Iacob, şi „Omul din cerc” de Matei Vişniec, în regia lui Răzvan Mureşan.

Programul complet al spectacolelor pentru lunile septembrie şi octombrie 2020 a fost afișat pe site-ul Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

Biletele la spectacole vor fi puse în vânzare începând cu data de 15 septembrie, pe platforma biletmaster.ro și la Agenția de Bilete.

Ediţia din acest an a festivalului „Întâlnirile Internaţionale de la Cluj” – ediţia aniversară cu numărul 10 – va fi reprogramată pentru luna octombrie a anului viitor.

„Deschidem noua stagiune teatrală cu preocupări sporite pentru sănătatea şi confortul dumneavoastră, al actorilor, al personalului tehnic şi administrativ. Ne dorim să petreceţi o seară plăcută la teatru, în deplină siguranţă. Am adoptat, astfel, măsuri speciale cu privire la respectarea distanţei minime obligatorii de 1,5 m, reducerea gradului de ocupare a locurilor din sală, purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea regulată a suprafeţelor şi adaptarea spectacolelor la noile condiţii de joc impuse, conform ordinului nr. 3142/1495/2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 801 din 1 septembrie 2020”, au declarat reprezentanții Naționalului clujean.

Adauga comentariu