În timp ce în Centru sunt „modernizate” străzi și trotuare bune, în cartiere drumurile arată ca după bombardament

Lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 au demarat la Cluj-Napoca în fatidica zi de 21 aprilie 2021. O jumătate de an mai târziu, rezultatele lucrărilor încep să se întrevadă. Practic, trotuarele, în stare decentă înainte de reabilitare, au primit aceleași pavaje de granit cu care au fost blagoslovite și străzile din jurul Parcului Central, strada Ferdinand și străzile adiacente. Asfaltul bun de pe 21 Decembrie a fost înlocuit cu un alt asfalt bun, cablurile aeriene au fost introduse în subteran și e posibil ca și aici Primăria să amenajeze habitatul perfect pentru tigrii de platan, plantând în beton copacii de pe care vara plonjează pe trecători mii de insecte. Pentru asta au suportat clujenii 6 luni de blocaje în trafic! 

Contractul de modernizare are o valoare de 41.789.589,635 lei fără TVA, iar termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție este 15.04.2022. Un an de calvar și de șantier pentru obsesia primarului de a monta același model de dale strâmbe de granit în toată zona centrală și semicentrală!

În timp ce Primăria remodernizează Centrul (a se citi: pune dale de granit pe trotuare în bună stare și reasfaltează drumuri fără probleme), în cartiere, când există trotuare, sunt înguste și sparte, iar carosabilul pare bombardat. Strada Sobarilor, de pildă, din cartierul Iris, nu a mai văzut asfalt proaspăt cel mai probabil de pe vremea împușcatului la Revoluție:

Chiar dacă cu toții suntem plătitori de impozite în acest oraș, din bugetul public au parte de modernizări peste modernizări doar cei care locuiesc în zonele centrale sau, în cartiere, mai la strada principală. Ceilalți sunt cetățeni pentru care e bine și-așa, cu dotările publice comuniste.

Adauga comentariu