VIDEO - În sfârșit, pe ultima sută de metri, pe șantierul Bazei Sportive La Terenuri a început să se lucreze. Cu pauze lungi și dese

Pentru Baza Sportivă La Terenuri din cartierul Mănăștur termenul de finalizare a lucrărilor se apropie cu pași repezi, însă lucrările trenează cu pași mărunți. Dacă în iarnă au fost realizate numai excavații și scurmături ample, acum, pe ultima sută de metri, muncitorii trag tare pe șantier, bineînțeles, cu pauza de masă de rigoare și cu odihnă la umbră în orele caniculare.

În 11 iunie, Emil Boc afirma, pe pagina sa de Facebook, că baza este realizată în proporție de 30% și că termenul contractual ar fi luna septembrie, plus zilele ploioase, în care nu se poate lucra, conform legii. Legea nescrisă pe acest șantier spune că nu se poate lucra nici atunci când e soare puternic, nici pe ger, putându-se lucra numai în condiții climaterice optime, care în regiunea noastră geografică sunt deosebit de rare.

„Am atras atenția constructorului cu privire la obligația respectării obligației contractuale de finalizare la termen a bazei sportive, sub rezerva aplicării penalităților de întârziere și a înscrierii pe nedorita „listă a rușinii” lucrărilor nefinalizate la termen. Termenul contractual este luna Septembrie la care pot fi adăugate zilele ploioase în care nu s-a putut lucra, conform legii”, a declarat primarul, după o vizită pe șantier, realizată săptămâna trecută.

„Conform specialiştilor, calculând zilele ploioase, noul termen este 10 octombrie 2021. Le-am atras atenţia. Dacă nu, vor intra pe lista ruşinii şi în penalităţi”, a declarat Emil Boc astăzi, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Ziar de Cluj a mers astăzi la fața locului pentru a vă arăta cum avansează lucrările care, în prezent, ar trebui să fie realizate în mare, trei-patru luni fiind suficiente doar pentru finisaje, pentru ca baza sportivă să fie predată cu finisaje de calitate și fără vicii de construcție.

Constructorii au însă la dispoziție exemplul grăitor al parkingului Negoiu, lipit de viitoarea bază sportivă, parking inaugurat târziu, cu vicii grave de construcție, la stadiul de semifinisat. Dacă, în Clujul care le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții, cu cele mai în bătaie de joc lucrări publice, se poate și așa, atunci, de ce nu?! Să-i dăm înainte, cu tupeu!

Priviți cum se lucra astăzi pe șantierul care în luna septembrie ar trebui să fie finalizat:

Citiți și:

Baza Sportivă La Terenuri este, în continuare, un munte de noroi. Mai sunt 3 luni până la predarea lucrării. Ro Verde Landscaping Ilfov încasează de la Primărie 26,5 milioane lei

Lucrările la noua bază sportivă din Mănăștur ar trebui finalizate în septembrie, dar „La Terenuri” e doar o groapă cu noroi

Adauga comentariu